Over mij Mariska Hoffland | reclame en vormgeving

  • over mij
  • werkwijze
  • freelance

Mariska Hoffland | grafisch vormgever | ontwerper | webdesigner | zzp-er | freelancer

Samen met mijn gezin en hond woon ik in Leidsche Rijn. Ik sta volop in het leven en kan genieten van de mensen om mij heen, de natuur, trainen met Jack, mooie films, allerlei festivals, reizen en heel kleine dingen.

Voor ik met mijn eigen bedrijf startte, heb ik 15 jaar met plezier gewerkt voor grote en middelgrote reclamebureaus in Amsterdam en Amersfoort. Daar heb ik aan mooie projecten mogen werken, waar ik heel erg trots op ben!

Van een mooi, doeltreffend en stijlvol ontwerp kan ik nog steeds heel erg blij worden. Ik hoor vaak dat ik precies de juiste snaar weet te raken. Het geeft mij een enorme kick als een klant helemaal gelukkig is met het resultaat. Met mijn grenzeloze creativiteit, een goed gevoel voor vorm en kleur, mijn enthousiasme en expertise door jaren lange ervaring, een scherp oog voor detail, mijn techniek en niet te vergeten: het goed kunnen luisteren naar mijn klanten, weet ik keer op keer mijn doel te bereiken als het om ontwerpen gaat. Er ontstaat altijd iets moois dat werkt en dat zie je terug in het eindresultaat!

 

 

briefing | offerte | ontwerpen | doornemen voorstellen | uitwerken tot eindresultaat

Laat zien wie je bent! Uiteindelijk is dat de allerbelangrijkste sleutel tot succes. En met dat laten zien wie je bent, ga ik jou met veel plezier helpen.

Voordat ik aan de slag ga, gaan we om de tafel. Ik wil je namelijk eerst beter leren kennen. Ik wil weten waarom je doet wat je doet.
Ik wil je horen vertellen waar jij en je onderneming voor staan. Wat de kracht is. De visie. De boodschap. Wat jouw bedrijf zo bijzonder maakt.
Vervolgens praten we over de doelgroep die je wilt bereiken en beeld/stijl/vorm en kleuren. Wat jouw wensen zijn.
Na deze brainstormsessie ga ik jouw ideeën vormgeven tot een ontwerp, dat bij jou en je bedrijf past. Jij hebt me namelijk geïnspireerd met jouw verhaal. Alles wat jij mij hebt verteld, neem ik mee in mijn ontwerp. Dat doeltreffend en stijlvol zal worden. Dat laat zien wie jij bent!

Na ons gesprek maak ik een geheel vrijblijvende offerte, met hierin een duidelijke omschrijving van de opdracht, de kosten en de tijdsduur.

Als jij de offerte hebt goedgekeurd, start ik met het eerste ontwerp. Wanneer deze gereed is, bespreken wij dit – uiteraard binnen het afgesproken tijdsschema – en volgt het vervaardigen van het definitieve ontwerp.
Aan het einde van deze zogenaamde ontwerpfase is webdesign gereed om online te gaan en lever ik de drukwerkbestanden aan volgens industriële standaarden.

Mijn uitgebreide netwerk van professionals (illustrators, fotografen, tekstschrijvers, copywriters, webredacteuren en webdevelopers) zet ik mede in om jouw onderneming de juiste uitstraling te geven! Uiteraard gaat dit in goed overleg.

Samen laten we zien wie jij bent en waar jij en bedrijf voor staan. Ik heb er zin in! Jij ook?

Wil je meer weten of met mij om de tafel? Bel of mail me!

 

 

De juiste uitstraling voor een onderneming weet ik ook als freelancer te realiseren!

Heb je een ervaren freelancer nodig of wil je meer informatie of een afspraak maken? Bel of mail me!

 

Testimonials

Met Balijepark restaurant willen wij onze gasten culinair laten verrassen. Als het om websites, huisstijlen en logo’s gaat, laat Mariska Hoffland haar klanten verrassen.
Mariska is een enthousiaste vormgever. Ze is professioneel, leuk en zeer ervaren. Ze luistert naar het verhaal achter de onderneming en reageert snel. Mariska is vernieuwend en werkt verfrissend.
Voor Balijepark restaurant heeft ze de website, huisstijl en logo een complete restyling gegeven. Ook helpt ze met nieuwsbrieven, ontwerpt ze onze flyers en doet het technische beheer van de website. Maar dat is niet het enige.
Mariska is een iemand die altijd mee denkt over hoe we Balijepark restaurant het allerbeste online en printed kunnen presenteren.
Klinkt goed toch? Wij zijn heel erg blij met haar! | balijepark.nl

Julien van Stokkem

Balijepark restaurant


Mariska is een geweldige vakvrouw met veel oog voor haar klant. Ze is professioneel, flexibel, werkt snel en levert wat ze belooft. Ik vond de samenwerking met Mariska erg prettig. Ze denkt mee, helpt met allerlei technische zaken, staat open voor vragen en geeft snel antwoord. Al bij het eerste contact had ik het idee dat ik bij haar aan het juiste adres was. Ze heeft goed naar mijn wensen geluisterd en dit naar de juiste producten vertaald. Het is precies wat ik wilde en wat bij mij past. Ik ben erg blij met mijn logo en huisstijl maar bovenal met de website. Die is ontzettend mooi geworden! Boven verwachting zelfs. Ik krijg daar ook veel complimenten over. Ik kan Mariska iedereen van harte aanraden! | healthyjo.nl

Jolanta van Helten

Healthy Jo


Mariska Hoffland is een prettig en enthousiast persoon om mee samen te werken. Gedurende het gehele proces van het opzetten van een website naar lancering, luistert ze goed naar je en zet je wensen gelijktijdig om in beelden. Ze adviseert over het te plaatsen beeldmateriaal en geeft suggesties voor tekstonderwerpen. Je ontvangt tips over het promoten van je website en hoe om te gaan met sociale media. Behalve het opzetten van de structuur van de website, ontwerpt ze ook een logo op basis van je denkbeelden en de aard van activiteit die je aanbiedt. Na lancering van de website is ze altijd bereikbaar voor eventuele vragen die je nog hebt, wijzigingen op de website of anderszins.
Wij, Domaine Pouzoult, zijn heel tevreden over Mariska en bevelen haar zeker aan. | domainepouzoult.com

Jeannine Hansma

Domaine Pouzoult


Je weet zo goed te verbeelden wat ik wil! Word ik helemaal blij van 🙂 Tekstbureau Doppie

Naomi Smits

Tekstbureau Doppie

 


Ik heb Mariska gevonden via Google en dat zegt wat over de manier waarop ze zichzelf en anderen vindbaar maakt.
Wat haar bijzonder maakt is dat ze door goed te luisteren en aan te voelen ontwerpen oplevert die aansluiten bij je vraag. Rigoureuze aanpassingen van haar voorstellen zijn niet nodig want ze zijn spot on! Dat bespaart niet alleen tijd maar geeft je ook een energy boost; met haar ontwerpen wil je meteen aan de slag gaan.
Ze laat haar ontwerpen pas los als je helemaal tevreden bent en als het werkbaar voor je is, zoals in het geval van een WP-website. De toegevoegde waarde van Mariska is duidelijk zichtbaar. | vonkmaaktvuur.nl

Kirsten Vonk

Vonk maakt vuur


Het is erg fijn om met Mariska Hoffland samen te werken. Ze voelt goed aan wat er nodig is en komt met creatieve oplossingen. Dankzij haar inlevingsvermogen heeft Mariska weinig uitleg nodig en haar uitwerking is tot op de puntjes verzorgd. Ik ben ook zeer tevreden met de nieuwe huisstijl die ze voor ons heeft gecreëerd. Mariska denkt met je mee en doet meer dan je verwachten mag. SchuimrubberEnzo.nl

Arianne Elderman

Schuimrubber Enzo


“Mariska maakt prachtige ontwerpen voor websites, inclusief de bijbehorende afbeeldingen. Ik ben heel blij met mijn nieuwe website. Ze luistert goed naar hoe je het wilt hebben en heeft zelf hele goeie suggesties als je het niet weet. Het zit technisch ook goed in elkaar. Je krijgt uitgebreid uitleg, zodat je ook veel zelf kan en ze helpt je snel als je ergens vastloopt. Heel prettig allemaal.” All in place

Carla van Wees

All in place | Training en werkplekorganisatie


Mariska wurde mir empfohlen und ich kann nur sagen: zu recht! Ich hatte wohl eine Vorstellung, was ich wollte, aber Mariska hat meine Erwartungen noch bei weitem übertroffen! Sie hat für mich ein modernes, hippes, frisches und vor allem absolut zu mir passendes Design entworfen. Vom Logo über die Website, Visitenkarten, Briefpapier, Flyer und Social Media – alles ist genau auf mich zugeschnitten und ich finde mich darin echt wieder. Absolut professionell. Ich habe bis jetzt auch nur sehr positives Feedback bekommen.
Mariska war die ganze Zeit immer für mich da: bei Fragen, Ideen usw.. Sie arbeitet wirklich sehr professionell, zuverlässig und vor allem auch sehr kreativ. Man merkt, dass sie mit Leidenschaft ihren Beruf ausübt. Ich kann Mariska nur weiterempfehlen! Danke für die tolle Zusammenarbeit und das wunderschöne Ergebnis!
Mariska werkt met hart en ziel – en dat zie je in al haar mooie ontwerpen! Ze kijkt niet alleen naar de zaak maar ook naar de persoon om die het gaat. Ze kan zich echt in die person en de bedrijf invoelen. Zo ontstaat een uniek en modern ontwerp in wie ik me echt kan terugvinden. Ik kan haar alleen maar aanbevelen. Het samenwerken met haar was een mooie ervaring want ze is er echt voor je. Hartelijk bedankt! Julia Peine | Deutsch Coach

Julia Peine

Julia Peine | Deutsch Coach


Beste Mariska,
De nieuwe huisstijl en website van HuidinZicht is helemaal geworden wat we wilden. Jouw creatieve insteek om een doorlopende pagina te maken is zeer geslaagd. Juist de rust, het overzicht en de volledige integratie van beeldmateriaal, tekst en techniek maken het tot een fraaie en moderne site die de sfeer en visie van HuidinZicht perfect weergeeft. We zijn van een platte site anno 2010 gegaan naar een site die helemaal van nu is en eigenlijk al een doorkijkje geeft van hoe de toekomstige sites er uit gaan zien. We hebben al veel zeer positieve reacties gehad, zowel van bestaande relaties als nieuwe. Schoonheidsinstituut HuidinZicht

Anuschka Michels

Schoonheidsinstituut HuidinZicht | Dongen


“Wat ik zo mooi vind aan Mariska, is dat zij meedenkt. Zij weet mijn ideeën daardoor juist aan te scherpen zonder dat ik het gevoel heb dat ík niet meer centraal sta. Mariska handelt snel en efficiënt. Ze gaat ook de extra mile, wat mij het gevoel geeft dat ik bij haar in goede handen ben. Ook al heb ik Mariska nooit ontmoet, weet zij precies wat mijn stijl is en bij mij past. Dit geeft mij wel weer het vertrouwen dat ik werkelijk met mijn branding en imago bij haar terecht kan.
Zij is niet alleen kundig maar ook haar menselijke – human to human – kwaliteiten spreken mij enorm aan. Zij luistert heel goed en is ook een ondernemer in hart en ziel!
Ik ben heel bij met haar en als je net zoals ik een impact wilt maken en zichtbaar zijn, is Mariska je partner.” Clients for clients | Advocaten.comm

Lucinda Douglas

Clients fot clients


“Mariska is behalve een lieve vriendin ook een super goede vormgever! Ze weet vriendschap en zakelijkheid ook goed gescheiden te houden wat belangrijk is om een goed product te ontwikkelen. Met veel passie en gedrevenheid zorgt ze al 6 jaar voor de vormgeving van Baby&Borstvoeding. Hierdoor hebben we telkens weer een frisse look. Cliënten geven aan óók te kiezen voor onze praktijk vanwege die looks!” Baby & Borstvoeding | Mamacafé Leidsche Rijn

Angelique Dekker

Baby & Borstvoeding


“Via één van de prachtige websites die Mariska heeft gemaakt, ben ik bij haar terecht gekomen toen mijn praktijk toe was aan een nieuwe look. Na een vriendelijk en betrokken gesprek bij haar aan de keukentafel kwam zij meteen die week met een fantastisch voorstel! Zij is professioneel en vanuit mijn situatie blijven meedenken om tot een persoonlijke website te komen waarover alle cliënten die bij komen als eerste een compliment geven! Ik ben er ontzettend blij dat Mariska tegen een redelijk tarief mijn website creatief en betrokken blijft bijhouden. ” Liesbeth Bauer | praktijk voor psychotherapie

Liesbeth Bauer

Praktijk voor psychotherapie


“Wat ben ik blij dat Mariska mijn logo en huisstijl heeft ontworpen en mij helpt met mijn website. Mijn ideeën wist ze precies te vertalen en daardoor kan ik me nog beter presenteren. Heel fijn! Mariska is een vakvrouw pur sang en luistert aandachtig naar jouw wensen die ze vervolgens met veel plezier omzet in krachtige, sprankelende logo’s, huisstijlen, webdesign en promotie. Een grafisch ontwerpster met hart voor de zaak. Like!” Tekstbureau Doppie

Naomi Smits

Tekstbureau Doppie


“Toen ik mijn praktijk MirreMaan begon, wilde ik een logo dat echt bij mij paste. Daar was één gesprek aan Mariska’s keukentafel voor nodig. Na jaren ben ik nog steeds heel gelukkig met mijn logo. Het draagt bij aan de rust die ik wil uitstralen. En omdat mijn logo zo precies bij mij past, trek ik ook de klanten die bij mij passen. Mariska is een vakvrouw met een groot hart. Gouden combinatie!” MirreMaan | Springwerk

Miriam van Kreij

Mirre Maan | Springwerk


“Wanneer ik nieuwe klanten vraag hoe ze bij mij terecht zijn gekomen hoor ik steevast: je website sprak me zo aan! Dit heb ik te danken aan de creativiteit en vormgeving van Mariska die mijn hele website heeft bedacht en vormgegeven. Naast een bijzonder mooie website is ze ook verantwoordelijk voor het ontwerp van mijn logo en heeft ze een grote rol gespeeld bij het tot stand komen van mijn bedrijfsnaam. Ik ben een trotse klant!” Schoonheidssalon Mooi bij Monique | Hilversum

Monique Fievez

Schoonheidssalon Mooi bij Monique


“Ook ik heb een zeer plezierige en vooral flexibele ervaring met Mariska. Op de avond voordat ik mijn, door Mariska gebouwde website wilde lanceren, besloot ik totaal onverwachts onder een andere naam en met een andere uitstraling de wereld in te gaan. Met buikpijn belde ik Mariska, maar die was niet op de kast te krijgen. Binnen de krappe tijd die nog restte heeft ze de website ‘omgebouwd’ aan de nieuwe look & feel, waarbij ze heel goed aanvoelde wat ik wilde. Heel fijn was dat! By the way: ik heb bij Mariska nog nooit het gevoel gehad dat ik de hoofdprijs betaal. Ook fijn!” Esmeralda Heij

Esmeralda Heij

Esmeralda Heij


“Mariska verstaat de kunst om echt te luisteren. Hierdoor komt ze tot de kern van wat een website of een huisstijl moet uitstralen en boekt daarmee mooie eindresultaten. Ook heeft ze oog voor de continuiteit. Dus niet alleen een ad hoc oplossing, maar de mogelijkheid om huisstijl en website in continuïteit up to date te houden. Kortom Mariska is een echte dienstverlener met lange termijn visie!” Axxent Accountants

Linda Tonkes

Axxent Accountants


“Mariska heeft een jaar geleden mijn website gemaakt. Alvorens zij eerst bij mij is geweest om mijn wensen door te spreken. Ook heeft zij vele tips aangedragen waardoor het eindresultaat er mag wezen!
Een website is immers je visitekaartje. Wat ik het afgelopen jaar zeker gemerkt heb, is dat ik hierdoor nieuwe cliënten heb mogen verwelkomen in mijn praktijk! Tevens heb ik bij Mariska een ‘onderhoudscontract’ lopen. Dit vind ik een prettig concept… Mariska doet aanpassingen aan mijn website en maakt regelmatig mijn nieuwsbrieven. Ook hierin kan ik mijn wensen aangeven en Mariska voert ze daarna vrijwel direct uit.
Ik zeg… De samenwerking met Mariska is erg prettig en niets is haar teveel!” Beautysalon Fiore | Loosdrecht

Charlotte Veldt

Beautysalon Fiore | Loosdrecht


“Via het Mamacafé Leidsche Rijn, waar Mariska de huisstijl voor heeft ontworpen, kwam ik bij Mariska terecht. Ze heeft me geholpen met mooie en doeltreffende flyers en ook heeft ze bijgedragen aan het concept van een paspoort voor mijn Dreumeland. Regelmatig heb ik haar gevraagd een uiting aan te passen aan het formaat van een sticker, een advertentie, een banner of een fietstas. Ze communiceert duidelijk wat het kost en wat je van haar kan verwachten. Haar werk is altijd erg snel geleverd! Ik ben blij met Mariska.” Dreumeland | Mamacafé Leidsche Rijn

Karin Beumer

Dreumeland


“Via bekenden kwam ik bij Mariska terecht voor het ontwerpen van mijn huisstijl en website voor mijn massagepraktijk. Na een persoonlijk gesprek om mijn wensen door te spreken, is Mariska aan de slag gegaan en mijn website ziet er fantastisch uit. Heel veel mensen spreken mij er op aan dat ik zo’n mooie, rustige en overzichtelijke website heb. Mariska heeft mijn logo ontworpen en het is precies wat bij mij past. Ze denkt echt mee en komt met hele goede ideeën. Mijn visitekaartjes heeft Mariska ook ontworpen en zijn qua vormgeving en speciale druk heel mooi geworden waar ik ook heel veel complimenten over krijg. Kortom een vakvrouw in hart en nieren!” Carma massagepraktijk

Carmen Strampraad

Carma massagepraktijk


“Door een gezamenlijke vriendin kwam ik bij Mariska terecht. Ze gaf me meteen het gevoel dat ik op het juiste adres was. En dat klopt ook, want mijn huisstijl, logo, website en visitekaartje zijn prachtig geworden. Ze weet precies wat bij mij past. Mariska is een heel creatief en prettig persoon om mee te werken, ik raad ook iedereen aan om voor reclame en vormgeving naar haar toe te gaan.” Persoonlijk Kledingadvies

Mandy Mors

Mamo creative | Mamo persoonlijk kledingadvies


“Mariska is een héle goede grafisch ontwerper. Ze kan de sfeer die je met je bedrijf wil uitstralen, heel goed omzetten in beeld. Telkens is wat ze ontwerpt precies mijn smaak! Daarbij biedt Mariska echt maatwerk, ze denkt graag met je mee. Als het nodig is kan ze ook kritisch zijn, wat het eindresultaat alleen maar ten goede komt. Ik kan Mariska bij iedereen aanbevelen en doe dit dan ook regelmatig! mamas-coach.nl | hoezorozewolk.nl | mindfulmamas.nl

Renske Tjoelker

Mamas-coach | MindfulMamas


“Ik ben zo blij en trots op mijn nieuwe huisstijl, logo en website die Mariska voor mij hebt gemaakt! Het past precies bij wie ik ben en wat ik doe.  Mariska heeft dat zó goed weten te vertalen in het logo en de site.  Ook de samenwerking met Mariska was erg prettig; geduldig, pro-actief, duidelijk en snel. Een vakvrouw die ik iedereen van harte aan kan bevelen!” gezondvoedingsadvies.nl

Jessica van Vliet

Gezondvoedingsadvies


“Via een collega kwam ik bij Mariska terecht. Ik vind het iedere keer weer ontzettend knap dat zij zo goed kan aanvoelen wat ik bedoel. We hebben elkaar nog nooit ontmoet en met name via mail contact, maar het lijkt wel alsof ze precies weet wie ik ben. Mariska geeft snel antwoord op vragen en levert de producten zoals afgesproken en zeer snel. Steeds weer met boven verwachting resultaat, waardoor mijn bedrijf echt meer uitstraling heeft gekregen!” Gewoon Borstvoeding

Annemarie Idema

Gewoon Borstvoeding


“Via een vriendin kwam ik bij Mariska terecht voor het maken van mijn website. Na een prettig telefoongesprek ben ik bij haar aan de keukentafel beland. Ze had meteen al een leuk idee voor mijn website!
Mariska geeft snel antwoord per email of telefoon wat erg prettig werkt! Ze heeft me ook ontzettend geholpen met allerlei randzaken en emailproblemen.” Bus van Zus

Anne Slippens

Bus van Zus


“Mariska is één van die schaarse vormgevers waar bureaus voortdurend naar op zoek zijn, maar slechts zelden weten te vinden: de ideale schakel tussen art direction en studio. Wie haar in dienst heeft mag zich rijk prijzen.” Bluetrout

Paul van Nieuwenburg

Idea Guy | Artist | Copywriter at Blue Trout


“Ruim 13 jaar was Mariska bij Muntz de schakel tussen art-direction en studio. Nooit te beroerd om mouwen op te stropen, actief in het meedenken en optimaliseren.” Muntz

Dick Nieuwenhuis

Owner Managing Director | Muntz All Active


“Mariska is al jaren een hele goede vriendin van me. En we zijn oud-collega’s. Daardoor weet ik dat ze een zéér goede vormgever is, één die luistert naar de wensen van haar klanten, één die meedenkt, maar vooral één die in de huid kruipt van haar klanten waardoor zij het juiste gevoel weet neer te zetten. Neem onze website, die was nodig toe aan een nieuwe ‘look and feel’ … Voor ons dus niet meer dan logisch dat zij hiervoor de juiste persoon was. We krijgen continu complimenten over onze site!” Chambres et Table d’Hôtes Maison Salvard, Frankrijk

Gabrielle Sparreboom en Marco Groothoff

Chambres et Table d’Hôtes Maison Salvard

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!